Mýty a kraviny

August 2021

Aj keď je mäso pomerne obľúbenou súčasťou nášho jedálnička (priemerný Slovák ho zje ročne 70 kilogramov), napriek tomu o ňom veľa nevieme a často podliehame mýtom.

 

Preto sme sa rozhodli tému druhého vydania magazínu Ako má byť venovať mýtom a kravinám. Alebo, inak povedané, zaužívaným stereotypom a predsudkom, ktoré kolujú o výrobe a príprave potravín.

 

Máme totiž pocit, že na Slovensku chýba verejná diskusia o kvalite toho, čo jeme.

 

         

Médiá či reklama sa venujú prevažne vareniu a postupom v kuchyni. Na obaloch produktov vidíme nálepky ako bio, raw, žiadne “éčka”. Máme však dostatok informácií o tom, ako by mali vyzerať a chutiť zdravé a poctivé potraviny? Alebo o tom, ako s nimi správne zaobchádzať?

             

Preto vám prinášame rozhovory a články, ktorých cieľom je vyvolať debatu o skutočnej kvalite. A zároveň upozorniť na nekalé praktiky či nesprávne postupy v chove a produkcii potravín.

         

Našu prácu nadovšetko milujeme, preto ju robíme najlepšie, ako vieme. Radi by sme vás inšpirovali, aby ste aj vy zamilovali do všetkého, čo robíte. Nech je to vo finále také, aké má byť.

     

Redakcia magazínu Ako má byť

Čítať menej
Čítať viac
Šéfkuchár, ktorý vymenil luxusné hotely za školskú jedáleň: Pri súčasnom nastavení sa neuveriteľne plytvá

Šéfkuchár, ktorý vymenil luxusné hotely za školskú jedáleň: Pri súčasnom nastavení sa neuveriteľne plytvá

Chcete kvalitné mäso na steak či guláš? Siahnite po týchto častiach hovädzieho

Chcete kvalitné mäso na steak či guláš? Siahnite po týchto častiach hovädzieho

Nemusí mať červenú farbu ani byť čerstvé. Spoznajte najväčšie mýty o hovädzom mäse

Nemusí mať červenú farbu ani byť čerstvé. Spoznajte najväčšie mýty o hovädzom mäse

Majiteľka chovnej stanice: Kŕmenie psov barfom je návratom k ich prirodzenosti

Majiteľka chovnej stanice: Kŕmenie psov barfom je návratom k ich prirodzenosti