Inovácie verzus tradície

December 2021

Tradície, postupy a vedomosti, ktoré patrili do minulosti a sú takmer zabudnuté, môžu predstavovať cenný zdroj nápadov.


Dnes čelíme mnohým výzvam. Od krokov, ktoré urobíme, závisí, v akom prostredí budú žiť naše deti a či budú môcť jesť zdravé a kvalitné potraviny.


Mali by sme sa preto načiahnuť do minulosti a z múdrosti našich predkov si vziať najmä to užitočné – overené princípy, o ktorých vieme, že fungujú. Na nich vieme ďalej stavať a pomocou moderných technológií ich inovovať pre súčasnosť.  


Fungovanie rodinnej farmy Krava&Company je postavené konkrétne na troch takýchto vekmi overených princípoch:


Prirodzenosti, ktorá výchádza z prírody. Zvieratá nemajú byť zavreté v maštaliach. Patria na lúky, zaslúžia si predsa čerstvý vzduch, slniečko a čo najkvalitnejšiu potravu.


Trpezlivosti, ktorá je základom kvality. Nič netreba robiť nasilu a urýchlene. Ale tak, ako to má byť. Nepoužívajú rastové hormóny a antibiotiká. Mäso nechajú poctivo odležať, aby vyzrelo. Vďaka tomu je krehké, plné chuti a živín.


A nakoniec odvahe robiť veci inak. Aj vďaka nej dnes farma na východe Slovenska produkuje mäso svetovej kvality.


Nie je dôvod odmietať najnovšie technológie a inovatívne postupy. Napokon Krava&Company má aj vlastnú bioelektráreň či moderné stroje. Ale pracujme a rozmýšľajme tak, ako kedysi poctiví gazdovia – s rešpektom k ľuďom a prírode.


Najnovšie vydanie magazínu Ako má byť sme preto venovali inováciám, ktoré z hodnôt vychádzajú a vďaka tomu tvoria ďalšie.

Čítať menej
Čítať viac
Zabudlo sa gazdovať? Záujem mladých ľudí o farmárčenie je nízky, tvrdí majiteľ farmy na východe Slovenska

Zabudlo sa gazdovať? Záujem mladých ľudí o farmárčenie je nízky, tvrdí majiteľ farmy na východe Slovenska

Je obľúbenou prísadou šéfkuchárov. Prezradíme vám, ako vzniká poctivý demi glace

Je obľúbenou prísadou šéfkuchárov. Prezradíme vám, ako vzniká poctivý demi glace

Skúsený mäsiar: Používame moderné stroje, ale väčšinu práce stále treba robiť ručne

Skúsený mäsiar: Používame moderné stroje, ale väčšinu práce stále treba robiť ručne

Zástupcovia známej steakovej reštaurácie: Chceme ukázať, že aj z českých a slovenských kráv sa dá urobiť kvalitný steak

Zástupcovia známej steakovej reštaurácie: Chceme ukázať, že aj z českých a slovenských kráv sa dá urobiť kvalitný steak