Tradície, postupy a vedomosti, ktoré patrili do minulosti a sú takmer zabudnuté, môžu predstavovať cenný zdroj nápadov.
Dnes čelíme mnohým výzvam. Od krokov, ktoré urobíme, závisí, v akom prostredí budú žiť naše deti a či budú môcť jesť zdravé a kvalitné potraviny.
Mali by sme sa preto načiahnuť do minulosti a z múdrosti našich predkov si vziať najmä to užitočné – overené princípy, o ktorých vieme, že fungujú. Na nich vieme ďalej stavať a pomocou moderných technológií ich inovovať pre súčasnosť.
Fungovanie rodinnej farmy Krava&Company je postavené konkrétne na troch takýchto vekmi overených princípoch:
Prirodzenosti, ktorá výchádza z prírody. Zvieratá nemajú byť zavreté v maštaliach. Patria na lúky, zaslúžia si predsa čerstvý vzduch, slniečko a čo najkvalitnejšiu potravu.
Trpezlivosti, ktorá je základom kvality. Nič netreba robiť nasilu a urýchlene. Ale tak, ako to má byť. Nepoužívajú rastové hormóny a antibiotiká. Mäso nechajú poctivo odležať, aby vyzrelo. Vďaka tomu je krehké, plné chuti a živín.
A nakoniec odvahe robiť veci inak. Aj vďaka nej dnes farma na východe Slovenska produkuje mäso svetovej kvality.
Nie je dôvod odmietať najnovšie technológie a inovatívne postupy. Napokon Krava&Company má aj vlastnú bioelektráreň či moderné stroje. Ale pracujme a rozmýšľajme tak, ako kedysi poctiví gazdovia – s rešpektom k ľuďom a prírode.
Najnovšie vydanie magazínu Ako má byť sme preto venovali inováciám, ktoré z hodnôt vychádzajú a vďaka tomu tvoria ďalšie.