Mäso ako má byť

JúL 2021

Slovensko má v produkcii poctivých domácich potravín obrovský potenciál. Napriek tomu z médií či od odborníkov často počúvame o dvojakej kvalite potravín. Že naša krajina je odpadkovým košom Európy a podobne.

Na druhej strane sa často spomínajú aj “poctivé” produkty, farmári a výrobcovia sa oháňajú rôznymi nálepkami ako EKO či BIO, no skutočnú kvalitu neraz predčí marketing. Pritom by stačilo vrátiť sa k postupom, ktoré sú overené stáročiami.

Myslíme si, že len nadávať nestačí. Keď sa majiteľovi Krava&Company Jiřímu Zemanovi dlhodobo nedarilo nájsť zdravú telacinu pre svoje deti, s manželkou sa rozhodli, že sa chopia príležitosti a odchovajú si vlastný dobytok.
 

Spočiatku to malo byť pár kusov. Nakoniec však namiesto toho kúpili rovno dva kamióny dobytka a začali vo Vranove nad Topľou farmárčiť. Pomohli im skúsenosti ľudí z regiónu. Tí si totiž ešte pamätali postupy našich predkov, ktoré už takmer vymizli z našej pamäte.

Trvalo celých osem rokov, kým prišli na to, ako by mal celý ekosystém fungovať. Osem rokov neustáleho investovania a tvrdej práce, kým sa dostavili prvé výsledky a začali s vlastnou produkciou. Výsledok však stojí za to.

Výrobky Krava&Company dnes prispievajú k tomu, že slovenské rodiny majú možnosť konzumovať mäso ako má byť. Poctivé, kvalitné, v súlade s prírodou.

Vieme, že v našej krajine existuje množstvo takýchto príbehov. Stoja za nimi ľudia, ktorí majú podobnú víziu, akú mal Jirka – chcú dať ostatným možnosť jesť prírodné lokálne jedlá tej najvyššej kvality. A magazín Ako má byť chce svojou trochou prispieť k ich propagácii.

Poďme Slovensku tieto príbehy kvality vyrozprávať a poďme sa rozprávať o farmárčení a gastronómii ako má byť. Začíname tým, čo je nám blízke – kvalitným mäsom z vlastného chovu.


Redakcia magazínu Ako má byť

Čítať menej
Čítať viac
Majiteľ Krava&Company: Chceme, aby čo najviac vecí robila príroda, nie my

Majiteľ Krava&Company: Chceme, aby čo najviac vecí robila príroda, nie my

Nekonečný pokoj, ale aj drina. Aký je život na farme na východe Slovenska?

Nekonečný pokoj, ale aj drina. Aký je život na farme na východe Slovenska?

Skúsení kuchári odporúčajú: Toto je základ na najlepší vývar, aký ste jedli

Skúsení kuchári odporúčajú: Toto je základ na najlepší vývar, aký ste jedli

Ako sa robí mäso svetovej kvality? Dokonalú chuť dosiahnete suchým zrením

Ako sa robí mäso svetovej kvality? Dokonalú chuť dosiahnete suchým zrením