Thai “Šuhaj” bageta

náročnosť 3/5

INGREDIENCIE NA DVE PORCIE

  • 200 g mletého mäsa Krava&CO
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ks chilli
  • 50 ml ustricovej omáčky
  • 50 ml sójovej omáčky
  • 20 g zázvoru
  • 100 g majonézy
  • 25 g sweet chilli omáčky
  • 1 uhorka
  • 20 g čerstvého koriandra
  • Olej, Med
  • 2 ks brioškovej bagety

Nálev + nakladaná zelenina:

  • 100 ml octu
  • 100 g cukru
  • 50 g soli
  • 50 ml ryžového octu
  • 50 ml rybacej omáčky
  • 1 lyžica semienok koriandra a horčice
  • 100 g mrkvy + 100 g bielej dlhej reďkvičky
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Zásady ochrany osobných údajov.
Súhlasím

POSTUP

Do hrnca vložíme všetky suroviny na nálev a spolu s 200 ml vody privedieme k varu. Mrkvu a reďkvičku nakrájame na julienne (tenké prúžky) a zalejeme horúcim nálevom.

Zázvor, chilli a cesnak nasekáme na jemno. Orestujeme na oleji a pridáme mäso. Mäso restujeme pokiaľ sa všetko pekne neoddelí. Potom pridáme sójovú a ustricovú omáčku. Dochutíme medom a soľou. Majonézu a chilli omáčku zmiešame dokopy. Uhorku rozrežeme na polovicu a nakrájame na tenké plátky. Bagetu vrchom pozdĺžne nakrojíme a opečieme na panvičke. Opečenú bagetu z vnútra natrieme majonézou a naplníme zmesou mäsa. Na vrch bagety uložíme scedenú zeleninu a uhorku. Dekorujeme čerstvým koriandrom. Dobrú chuť

Thai Šuhaj - bageta