Rib eye steak s kosťou, s portobello a omáčkou z ružového korenia

náročnosť 3/5

INGREDIENCIE

Suroviny na 2 porcie

  • Krava&CO Rib eye steak
  • 300 g baby zemiakov
  • 200 g húb portobello
  • 8 g ružového korenia
  • 100 g masla
  • 0,2 l smotany
  • 0,2 l silného hovädzieho vývaru
  • tymián
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks stredne veľkej cibuľe
  • Olej
  • Soľ
  • Čerstvo mleté štvorfarebné korenie
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Zásady ochrany osobných údajov.
Súhlasím

POSTUP

Umyté baby zemiaky uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na rozpálenom grile alebo panvici ich opečieme z každej strany. Na konci ich ochutíme soľou a korením. Portobello nakrájame na pásiky a orestujeme spolu s nakrájaním cesnakom a tymiánom na kvapke oleja. Nakoniec pridáme lyžicu masla. Ochutíme soľou a korením. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a orestujeme do tmava. Pridáme popučené ružové korenie a zalejeme demiglasom/vývarom. Pridáme smotanu a zvaríme na požadovanú konzistenciu. Následne omáčku dochutíme soľou, stiahneme z ohňa a pridáme maslo pre zjemnenie. Steak opečieme na rozpálenom grile 2 minúty z každej strany. Po opečení steak osolíme, okoreníme a zabalíme spolu s maslom do alobalu. Necháme odpočinúť 5 min. Upečené zemiaky a portobello uložíme na tanier. Steak nakrájame na plátky a položíme k zemiakom a portobellu . Nakoniec prelejeme omáčkou z ružového korenia.  Dobrú chuť.

Rib eye steak s kosťou, s portobello a omáčkou z ružového korenia
Rib eye steak s kosťou, s portobello a omáčkou z ružového korenia